Lasagna Ayam Berkeju

Tiga Lapisan Lasagna Ayam Berkeju Set
Tiga Lapisan Lasagna Ayam Berkeju Set
Tiga Lapisan Lasagna Ayam Berkeju Set
1 jam
recipe-cook-time
1 Hidangan
Description
Keterangan Resipi

Makanan sihat ala Barat.

Sila Buat Pilihan
Intensiti
Method
Set Hidangan
  • Lasagna dan Marinara Sauce
  • Sup Cendawan Berkrim
  • Buah
    • 2 hirisan sederhana Jambu Batu

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
834.5 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
66.5 g
Fat
Fat
37.0 g
Protein
Protein
58.9 g
Method
Set Hidangan
  • Lasagna dan Marinara Sauce
  • Sup Cendawan Berkrim
  • Buah
    • 2 hirisan sederhana Jambu Batu

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
678.8 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
53.3 g
Fat
Fat
31.7 g
Protein
Protein
45.1 g
Method
Set Hidangan
  • Lasagna dan Marinara Sauce
  • Sup Cendawan Berkrim
  • Buah
    • 2 hirisan sederhana Jambu Batu

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
560.4 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
52.1 g
Fat
Fat
24.4 g
Protein
Protein
33.0 g
Lasagna and Marinara Sauce
Ingredients
Bahan-bahan
Lasagna:
2 keping Lasagna
Sos Marinara:
1 sudu kecil Minyak Zaitun
1 sudu besar Bawang Merah, dipotong dadu
1 ulas Bawang putih, dicincang
1/2 sudu kecil Herba campur
1/2 cawan (130 g) Ayam cincang
2 biji medium Tomato, dikisar
1 sudu besar Lobak merah, dipotong dadu
1/2 cawan Bayam
1 sudu kecil Buah zaitun, dihiris
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
2 keping Keju Cheddar
Method
Cara Menyediakan
  1. Untuk sos marinara, panaskan minyak zaitun, tumis bawang besar sehingga sedikit kuning.
  2. Masukkan bawang putih dan herba campur, kacau sehingga wangi.
  3. Masukkan ayam dan tomato kisar. Reneh sehingga pekat.
  4. Masukkan lobak merah, bayam dam buah zaitun. Biarkan sehingga sayuran masak.
  5. Masukkan TUMIX® Perencah Pati Ayam, kacau rata dan padamkan api.
  6. Masukkan sos marinara ke dalam dulang foil aluminium, dan tutup dengan kepingan lasagna.
  7. Ulang proses (6) sehingga sos marinara habis.
  8. Letakkan keju cheddar di atas sekali.
  9. Bakar di dalam ketuhar pada suhu 190oC selama 10 minit atau sehingga masak. Dihidang panas.
Sup Cendawan Berkrim
Ingredients
Bahan-bahan
1/2 sudu kecil Minyak zaitun
1 sudu besar Bawang besar, dipotong dadu
1 sudu besar Daun thyme segar
1 ulas Bawang putih, dicincang
3 biji Cendawan Portobello, dipotong dadu
2 biji Cendawan butang, dipotong dadu
2 sudu besar Tepung Gandum
1/2 cawan Air
1/2 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1/2 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
1/4 cawan Susu rendah lemak
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang besar dan daun thyme sehingga sedikit kekuningan.
  2. Masukkan bawang putih, kacau sehingga wangi.
  3. Masukkan ke semua cendawan, kacau rata.
  4. Masukkan tepung gandum, kacau dan masukkan air.
  5. Kacau sekata dan perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan TUMIX® Perencah Pati Ayam.
  6. Masukkan susu rendah lemak, kacau 2 minit, sedia dihidang.
Lasagna and Marinara Sauce
Ingredients
Bahan-bahan
Lasagna:
3 keping Lasagna
Sos Marinara:
1 sudu kecil Minyak Zaitun
1 sudu besar Bawang Merah, dipotong dadu
1 ulas Bawang putih, dicincang
1/2 sudu kecil Herba campur
3/4 cawan (195 g) Ayam cincang
2 biji medium Tomato, dikisar
1 sudu besar Lobak merah, dipotong dadu
1/2 cawan Bayam
1 sudu kecil Buah zaitun, dihiris
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
2 keping Keju Cheddar
Sup Cendawan Berkrim
Ingredients
Bahan-bahan
1/2 sudu kecil Minyak zaitun
1 sudu besar Bawang besar, dipotong dadu
1 sudu besar Daun thyme segar
1 ulas Bawang putih, dicincang
3 biji Cendawan Portobello, dipotong dadu
2 biji Cendawan butang, dipotong dadu
2 sudu besar Tepung Gandum
1/2 cawan Air
1/2 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1/2 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
1/4 cawan Susu rendah lemak
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang besar dan daun thyme sehingga sedikit kekuningan.
  2. Masukkan bawang putih, kacau sehingga wangi.
  3. Masukkan ke semua cendawan, kacau rata.
  4. Masukkan tepung gandum, kacau dan masukkan air.
  5. Kacau sekata dan perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan TUMIX® Perencah Pati Ayam.
  6. Masukkan susu rendah lemak, kacau 2 minit, sedia dihidang.
Lasagna dan Sos Marinara
Ingredients
Bahan-bahan
Lasagna:
2 keping Lasagna
Sos Marinara:
1 sudu kecil Minyak Zaitun
1 sudu besar Bawang Merah, dipotong dadu
1 ulas Bawang putih, dicincang
1/2 sudu kecil Herba campur
1/2 cawan (130 g) Ayam cincang
2 biji medium Tomato, dikisar
1 sudu besar Lobak merah, dipotong dadu
1/2 cawan Bayam
1 sudu kecil Buah zaitun, dihiris
1 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
2 keping Keju Cheddar
Sup Cendawan Berkrim
Ingredients
Bahan-bahan
1/2 sudu kecil Minyak zaitun
1 sudu besar Bawang besar, dipotong dadu
1 sudu besar Daun thyme segar
1 ulas Bawang putih, dicincang
3 biji Cendawan Portobello, dipotong dadu
2 biji Cendawan butang, dipotong dadu
2 sudu besar Tepung Gandum
1/2 cawan Air
1/2 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa
1/2 sudu kecil TUMIX® Perencah Pati Ayam
1/4 cawan Susu rendah lemak
Method
Cara Menyediakan
  1. Panaskan minyak zaitun, tumis bawang besar dan daun thyme sehingga sedikit kekuningan.
  2. Masukkan bawang putih, kacau sehingga wangi.
  3. Masukkan ke semua cendawan, kacau rata.
  4. Masukkan tepung gandum, kacau dan masukkan air.
  5. Kacau sekata dan perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa dan TUMIX® Perencah Pati Ayam.
  6. Masukkan susu rendah lemak, kacau 2 minit, sedia dihidang.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg