Luo Han Zai (Hidangan Sayur Istimewa)

Luo Han Zai
25 minit
recipe-cook-time
6 Hidangan
Description
Keterangan Resipi

Hidangan sayur yang lazat dengan pelbagai jenis sayuran, hidangan yang sesuai untuk dinikmati bersama nasi putih panas

Ingredients
Bahan-bahan
200 g Sawi jepun, dibasuh
2 sudu besar Minyak masak
½ tin Cendawan butang, dibelah dua
½ tin Jagung muda, dibelah dua memanjang
½ tin Cendawan jerami, dibelah dua
1 biji Tauhu merah jeruk
10 g Suhun, direndam
½ sudu besar Tepung ubi kentang, dicampur 1 sudu besar air

Bahan-bahn A:

3 biji Cendawan hitam, direndam dalam air, dihiris
10 g Kulat hitam, direndam dalam air, dihiris
50 g Lobak merah, dihiris
3 keping Tauhu kering, dihiris
1 sudu kecil AJI-NO-MOTO®
1 sudu kecil AJI-SHIO® Lada Berperisa
200 ml Air
Method
Cara Menyediakan
  1. Potong sawi Jepun, kemudian rebus didalam air mendidih dan letakkan di sekeliling pinggan. Ketepikan.
  2. Panaskan minyak, tumis cendawan butang, jagung muda, cendawan jerami dan tauhu merah jeruk.
  3. Masukkan semua bahan (A), tumis hingga masak.
  4. Masukkan suhun dan pekatkan dengan bancuhan tepung ubi kentang.
  5. Tuang di tengah-tengah sawi Jepun. Hidangkan panas.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-NO-MOTO® Recipes
AJI-NO-MOTO® Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Pepper Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg