Set Telur Tauhu Kukus

Steamed Egg Tofu Set
Steamed Egg Tofu Set
Steamed Egg Tofu Set
1 jam
recipe-cook-time
1 Hidangan
Description
Keterangan Resipi

Pilihan makanan yang baik untuk pengurusan berat badan kerana rendah lemak.
* berhati-hati untuk yang alergi makanan laut. Boleh diganti dengan ayam atau itik.

Sila Buat Pilihan
Intensiti
Method
Set Hidangan
  • Nasi Perang
    • 2/3 cawan Nasi perang
  • Telur Tauhu Kukus
  • Sup
  • Produk Tenusu
    • 1/2 cawan Susu rendah lemak
  • Buah
    • 1 biji Mangga

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
572.3 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
81.3 g
Fat
Fat
17.8 g
Protein
Protein
28.5 g
Method
Set Hidangan
  • Nasi Perang
    • 1 1/3 cawan Nasi perang
  • Telur Tauhu Kukus
  • Sup
  • Produk Tenusu
    • 1/2 cawan Susu rendah lemak
  • Buah
    • 1 biji Mangga

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
663.4 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
97.9 g
Fat
Fat
16.0 g
Protein
Protein
32.0 g
Method
Set Hidangan
  • Nasi Perang
    • 2 cawan Nasi perang
  • Telur Tauhu Kukus
  • Sup
  • Produk Tenusu
    • 1 cawan Susu rendah lemak
  • Buah
    • 1 biji Mangga

Nilai Nutrisi untuk 1 Hidangan didalam Set Makanan

Calories
Calories
796.7 kcal
Carbohydrate
Carbohydrate
119.9 g
Fat
Fat
18.0 g
Protein
Protein
38.8 g
Telur Tauhu Kukus
Ingredients
Bahan-bahan
1 biji Telur
1 sudu kecil TUMIX® Chicken Stock
60 g Tauhu lembut, potong dadu
1 biji Cendawan shitake, dihiris
1 sudu besar Brokoli, dicincang
1 sudu besar Lobak merah, potong dadu
5 ekor Prawn, blanched
1 sudu kecil Minyak bijan
2 biji Tomato ceri

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Pukul telur bersama TUMIX® Perencah Pati Ayam sehingga kembang.
  2. Masukkan tauhu, cendawan, brokoli, lobak merah dan udang. Gaul rata.
  3. Didihkan air dan kecilkan api. Kukus campuran telur sehingga telur masak dan lembut seperti tauhu.
  4. Sebelum hidang, tuangkan sedikit minyak bijan dan hias dengan tomato ceri.
Sup
Ingredients
Bahan-bahan
1 sudu besar Kacang merah
250 ml Air
1/2 cawan Lobak merah, potong dadu
1 sudu kecil AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper
3 biji Tomato ceri

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Rebus kacang merah sehingga lembut.
  2. Panaskan 250ml air, masukkan lobak merah, didihkan sehingga lembut.
  3. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa.
  4. Masukkan kacang merah, kacau rata.
  5. Hidang bersama tomato.
Telur Tauhu Kukus
Ingredients
Bahan-bahan
1 biji Telur
1 sudu kecil TUMIX® Chicken Stock
60 g Tauhu lembut, potong dadu
1 biji Cendawan shitake, dihiris
1 sudu besar Brokoli, dicincang
1 sudu besar Lobak merah, potong dadu
5 ekor Prawn, blanched
1 sudu kecil Minyak bijan
2 biji Tomato ceri

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Pukul telur bersama TUMIX® Perencah Pati Ayam sehingga kembang.
  2. Masukkan tauhu, cendawan, brokoli, lobak merah dan udang. Gaul rata.
  3. Didihkan air dan kecilkan api. Kukus campuran telur sehingga telur masak dan lembut seperti tauhu.
  4. Sebelum hidang, tuangkan sedikit minyak bijan dan hias dengan tomato ceri.
Sup
Ingredients
Bahan-bahan
1 sudu besar Kacang merah
250 ml Air
1/2 cawan Lobak merah, potong dadu
1 sudu kecil AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper
3 biji Tomato ceri

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Rebus kacang merah sehingga lembut.
  2. Panaskan 250ml air, masukkan lobak merah, didihkan sehingga lembut.
  3. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa.
  4. Masukkan kacang merah, kacau rata.
  5. Hidang bersama tomato.
Telur Tauhu Kukus
Ingredients
Bahan-bahan
1 biji Telur
1 sudu kecil TUMIX® Chicken Stock
60 g Tauhu lembut, potong dadu
1 biji Cendawan shitake, dihiris
1 sudu besar Brokoli, dicincang
1 sudu besar Lobak merah, potong dadu
5 ekor Prawn, blanched
1 sudu kecil Minyak bijan
2 biji Tomato ceri

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Pukul telur bersama TUMIX® Perencah Pati Ayam sehingga kembang.
  2. Masukkan tauhu, cendawan, brokoli, lobak merah dan udang. Gaul rata.
  3. Didihkan air dan kecilkan api. Kukus campuran telur sehingga telur masak dan lembut seperti tauhu.
  4. Sebelum hidang, tuangkan sedikit minyak bijan dan hias dengan tomato ceri.
Sup
Ingredients
Bahan-bahan
2 sudu besar Kacang merah
250 ml Air
1/2 cawan Lobak merah, potong dadu
1 sudu kecil AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper
3 biji Tomato ceri

 

Method
Cara Menyediakan
  1. Rebus kacang merah sehingga lembut.
  2. Panaskan 250ml air, masukkan lobak merah, didihkan sehingga lembut.
  3. Perasakan dengan AJI-SHIO® Lada Hitam Berperisa.
  4. Masukkan kacang merah, kacau rata.
  5. Hidang bersama tomato.
Product Used
Produk Yang Digunakan Untuk Resipi
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
AJI-SHIO® Flavoured Black Pepper Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
TUMIX® Chicken Stock Recipes
E-commerce icon
Shop Ajinomoto Product Now!
banner-footer.jpg